CJ Hunedoara finanţează reabilitarea conductei de apă potabilă din Dobra

Miercuri, 6 mai 2020, Consiliul Judeţean Hunedoara a adoptat în şedinţă extraordinară proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice (faza DALI) şi a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea unui tronson al conductei de aducţiune a apei potabile aferentă sistemului zonal de alimentare cu apă Baniu-Dobra.
Este vorba despre un segment în lungime de 860 m realizat în anul 2008 dintr-un material care nu respectă exigenţele de calitate în ceea ce priveşte rezistenţa, stabilitatea şi siguranţa în exploatare.
„Din cauza vechimii şi a exploatării acestei conducte în regim de funcţionare la suprapresiune, în ultimii 2 ani au avut loc 11 avarii majore. Segmentul de conductă are o rezistenţă diminuată, o capacitate limitată, iar pentru a asigura aprovizionarea cu apă potabilă de calitate, pentru confortul consumatorilor, dar şi pentru eliminarea pierderilor, am decis să finanţăm această investiţie. Sănătatea populaţiei este o prioritate, aşa cum am mai spus-o, şi este datoria noastră să luăm toate măsurile în sprijinul populaţiei din zonă.”, a declarat Administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.
De asemenea, s-a decis ca segmentul de conductă să fie relocat pe domeniul public (în prezent fiind amplasat pe terenuri private), rezultând astfel o lungime totală de 930 m. Prin implementarea acestui proiect se va asigura aprovizionarea cu apă potabilă din sursa de apă controlată din punct de vedere igienico-sanitar, printr-o conductă de aducţiune realizată din materiale care să asigure rezistenţa, stabilitatea şi exploatarea. În plus, reducerea pierderilor de apă din sistem va conduce la optimizarea veniturilor şi diminuarea cheltuielilor pentru reparaţii. Valoarea totală a investiţiei este de 509.431 lei cu TVA, iar durata de implementare este de 4 luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor.
Biroul de Presă