Locuri de lângă noi. Cascada Săritoare

Enjoy Hunedoara, platforma de promovare turistică dezvoltată de Direcția Generală de Administrare și Promovare Turistică Hunedoara, ne prezintă locurile din județul Hunedoara. Multe dintre acestea nu sunt suficient promovate.
”Sculptată în roci vulcanice de andezit, Cascada Săritoare este una dintre minunile naturale cu care se mândresc locuitorii satului Stănija. Căderea de apă în trepte parcurge o lungime de 96 de metri, încântând privirea oricui se abate de la drum pentru un popas în mijlocul naturii.
E foarte simplu de ajuns aici și merită din plin să o incluzi în planul tău de călătorie dacă te afli cutreierând locurile de poveste din Țara Zarandului. Din comuna Buceș se urmează indicatorul spre Stănija, pe drumul 705D, acesta fiind asfaltat până la panoul informativ al cascadei. De acolo, mergi în jur de 2-3 minute într-o plimbare ușoară pe o alee, după care, pătrunzând în răcoarea pădurii, urci preț de 5 minute câteva trepte rustice, din lemn, ce încadrează foarte frumos peisajul. Spectacolul acestei cascade poate concura ușor cu cel al suratelor ei mai cunoscute, fiind un prilej de bucurie pentru ochi și suflet”, arată Enjoy Hunedoara.
Monika BACIU
FOTO: Georgeta Dulgheru