Consiliul Județean Hunedoara a anunțat că a primit o singură ofertă pentru proiectarea și execuția lucrărilor de realizare a branșamentelor electrice necesare alimentării cu energie electrică a autobuzelor din cadrul Proiectului „Linia verde de autobuze electrice între Petrila – Petroşani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului”. Societatea LINIAL ELECTRIC S.R.L. este singura companie care a depus ofertă în cadrul acestei proceduri.
Valoarea contractului se ridică la 1.071.674 lei și include atât proiectarea, asistența tehnică, cât și execuția lucrărilor necesare pentru realizarea branșamentelor electrice. Acestea sunt esențiale pentru alimentarea cu energie electrică a rețelei de autobuze electrice din Valea Jiului, un proiect major de mobilitate urbană sustenabilă.
Investiția preconizează finanțare prin Programul Operațional Regional (PR) Vest 2021-2027, aflându-se în a doua etapă de implementare. Proiectul „Linia verde” are ca obiectiv principal îmbunătățirea transportului public și reducerea emisiilor de carbon în zona Valea Jiului, oferind o alternativă ecologică și modernă locuitorilor din localitățile Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani.
Această inițiativă face parte dintr-un plan mai amplu de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de transport din județul Hunedoara, vizând îmbunătățirea calității vieții locuitorilor printr-un transport public eficient și prietenos cu mediul.
Monika BACIU