În cadrul competiției pentru Destinația Anului 2024, Cetățile Dacice din Munții Orăștiei au strălucit în lumina reflectoarelor, câștigând titlul la secțiunea „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Această distincție reprezintă o recunoaștere a bogatei moșteniri istorice și culturale pe care o prezintă aceste mărețe fortificații dacice, atrăgând un număr impresionant de turiști și voturi favorabile atât din partea publicului, cât și din partea juriului și a specialiștilor din domeniu.
Județul Hunedoara a confirmat încă o dată statutul său ca una dintre cele mai apreciate destinații turistice din România, cu Cetățile Dacice din Munții Orăștiei în fruntea sa. Rezultate excelente au fost înregistrate și în alte categorii, evidențiind diversitatea și atracțiile turistice variate pe care le oferă regiunea:
Castelul Corvinilor a cucerit locul întâi la secțiunea „Atracții cultural educative”, confirmând importanța sa istorică și arhitecturală.
Țara Hațegului – Retezat a obținut locul trei la secțiunea „Regiuni eco-turistice”, subliniind frumusețea și valorile naturale excepționale ale acestei zone.
Dinosaur World Transylvania a fost nominalizat la secțiunea „Distracție și Aventură”, evidențiind oferta sa unică de divertisment și aventură pentru vizitatori de toate vârstele.
Aceste recunoașteri subliniază diversitatea și atracțiile remarcabile pe care le oferă județul Hunedoara și întreaga regiune a Munților Orăștiei, consolidându-le statutul ca destinații turistice de prim rang în România.