Printre activitățile culturale organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, se numără și întâlnirea cu renumitul medic și scriitor dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu care își va lansa la Deva cartea intitulată „Cele 7 peceți ale Bibliei”. Evenimentul va avea loc în ziua de 5 octombrie 2023, ora 1700, în Sala Mare a Teatrului de Artă Deva.
Ovidiu Dragoș Argeșanu este un nume binecunoscut și apreciat de către publicul interesat de latura spirituală, ezoterică a existenței, de universul nevăzut și plin de mistere care ne înconjoară. De unde venim și încotro ne îndreptăm, mesajele pe care ni le transmite Biblia, tainele sufletului omenesc sunt doar o mică parte dintre temele abordate de acest om al spiritului care nu încetează să caute răspunsuri la întrebări și să ne facă părtași la preocupările sale spirituale.
Interesul său față de misterul vieții și al morții, față de abisurile sufletului omenesc, l-a determinat pe Ovidiu Dragoș Argeșanu să abandoneze studiile de inginerie și să se dedice medicinei, în mod deosebit psihiatriei. În paralel, a fost preocupat de studiul aprofundat al Bibliei, al credințelor care au dominat istoria omenirii de-a lungul timpului.
În cărțile scrise, în emisiunile televizate (Dincolo de aparențe sau Dreptul divin), Ovidiu Dragoș Argeșanu supune atenției numeroase teme de reflecție, de introspecție și de sondare a unei lumi încă mult prea puțin cunoscute dar care, fără nicio îndoială, există și ne dă semne.
Varietatea cărților scrise timp de aproape două decenii, începând cu anul 2000 când a publicat romanul Devenirea, ne dovedește interesul, pasiunea, dar și profesionalismul cu care se apropie de cele mai delicate și mai enigmatice subiecte.
În prefața cărții pe care o va lansa la Deva, autorul face această interesantă precizare: „Am făcut multe în lumea spirituală. Și bune, și rele… E timpul să punem pe tapet aproape tot. De ce nu tot? Pentru că menirea mea este să vă dau chei, dar să vă las să deschideți singuri ușile, dacă vreți să vă reîntoarceți de unde ați căzut sau chiar mai sus..” Și mai adaugă: „… am mers printr-un labirint legat la ochi, dar condus de cineva din umbră. Acest cineva, căruia îi datorez viața, cunoașterea și bunăstarea mea spirituală și materială este Bunul Dumnezeu.”
Pornind de la tot ceea ce l-a inspirat în studierea aprofundată a Bibliei, a dezvoltat o interesantă abordare despre „pecețile” din Biblie pe care le expune și le analizează în scurte, dar argumentate eseuri. Sunt analizate pe rând aceste peceți: Facerea; Omul, reîncarnarea; Trecut – prezent – viitor; Calea; Demonul; Îndumnezeirea și Iubirea.
Cartea este o adevărată provocare pentru un cititor neavizat, dar însetat de cunoaștere, și o lectură pasionantă pentru oricine este familiarizat cu teoriile doctorului Ovidiu Dragoș Argeșanu. În finalul prezentării, va avea loc obișnuita sesiune de autografe și de discuții libere cu autorul.

Manager,
Ioan Sebastian Bara