Într-o clădire abandonată, chiar în centrul urbanistic al orașului Aninoasa, va fi un bloc pentru locuințe, dedicat tinerilor.
Cândva, aici era cantina minerilor de la mina Aninoasa, dar și locul în care erau depozitate lămpile cu care aceștia intrau în subteran.
Clădirea pe care cei din administrația locală o văd zilnic, este una extrem de degradată, dar va deveni un bloc de locuințe, destinat celor ce au depus o cerere pentru așa ceva în Aninoasa. Primarul speră ca, în scurt timp, să organizeze licitația.
„Este fosta lămpărie și cantina minerilor de la Aninoasa. Avem aici  o finanțare de 130 de miliarde de lei vechi. Suntem în faza de lciitație și sper să se termine licitația în câteva săptămâni și să ne apucăm de construcția a 64 de apartamente”, a spus Nicolae Dunca, primarul orașului Aninoasa.
Tinerii care locuiesc acum cu părinții, ori la alte rude, au și depus cereri ca să le fie alocată o astfel de locuință. „Avem 184 de cereri în așteptare și noi nu avem locuințe disponibile, deocamdată”, a mai spus primarul Dunca.
În Aninoasa, o altă clădire ce aparținea minei va deveni club pentru pensionari, iar un bloc este construit de la zero, pentru ca oamenii de la barăci să se mute în locuințe mult mai bune.
Diana Mitrache