Un bãtrân din Deva a rãmas fãrã 8000 de lei, bani economisiti cu greu, dupã ce pragul casei i-a fost trecut de doi falsi instalatori. Escrocii i-au spun bãrbatului cã trebuie sã-i verifice instalatia de canalizare, operatiune care-l costã 119 lei si este obligatorie. Omul a crezut spusele unuia dintre falsii instalatori si i-a dat banii, însã cel de-al doilea a vãzut unde-si tinea aconomiile.
”Politia Municipiului Deva a fost sesizatã telefonic de o femei în vârstã de 76 de ani, din Deva,  cu privire la faptul cã fratele sãu a permis accesul în locuintã a doi bãrbati necunoscuti, care sustineau cã efectueazã activitãti de verificare a instalatiei de canalizare.  Falsii instalatori i-au pretins deveanului 119 lei, sumã care nu le-a fost remisã, întrucât acestia au pretins ulterior cã, de fapt, „costul” verificãrii este mult mai mare, si a pãrãsit locuinta în grabã, nu înainte de a-i sustrage o sumã importantã de bani.
Politistii au stabilit cã cei doi, dupã ce au observat unde îsi pãstra bãrbatul economiile, au profitat de neatentia acestuia si i-au sustras, din dormitor, un plic ce continea 8.000 de lei”, declarã Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Politistii încearcã sã dea de urma escrocilor, însã sansele de a recupera banii pãgubitului  sunt mici.
Maximilian Gânju