Alarmele au sunat în toatã Valea Jiului pentru a anunta un dezastru.  A fost semnalul specific, prin care cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã au testat, asa cum fac în fiecare zi de miercuri, prima din fiecare lunã, când testeazã aparatura de avertizare.
Potrivit celor de la ISU, alarma a fost compusã din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauzã de 10 secunde între ele. Urmãtoarea alarmare va avea loc în 4 iulie. Dacã va fi  prealarma aerianã – aceasta se compune din  3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauzã de 12 secunde între ele;  iar alarma aerianã – se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauzã de 4 secunde între ele; Încetarea alarmei – se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute.
La final, rezultatele verificãrilor vor fi  centralizate la nivel judetean si vor face  obiectul unor analize în cadrul comitetelor judetene pentru situatii de urgentã, în vederea îmbunãtãtirii modului de alarmare a populatiei în situatii de protectie civilã.
Diana Mitrache