Administrația locală de la Lupeni a atras pe parcursul anilor sume impresionante care au fost folosite pentru dezvoltare în toate sectoarele. Nu mai puțin de 95 de milioane de euro au fost atrași în patru ani de zile. Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, spune că în acest moment a mai fost depus un alt contract în valoare de 8,6 milioane de euro în ceea ce privește mobilitatea urbană. Prin acest proiect se dorește implementarea unui transport public în localitate cu autobuze electrice.
”În municipiul Lupeni avem investiții masive. Nimeni nu s-ar fi gândit acum patru ani de zile că vom avea investiții de 95 de milioane de euro, iar de curând am mai depus un contract de 8,6 milioane de de euro în ceea ce înseamnă mobilitatea urbană. Prin aceste proiecte de mobilitate urbană se vor schimba multe lucruri în Valea Jiului. Un lucru bun este acela că în acest moment toate primăriile din Valea Jiului lucrează bine între ele și avem și sprijinul Consiliului Județean Hunedoara. Proiectul Green Line a fost acela care ne-a legat pe toți ca o mare echipă. Proiectul nostru de 8,6 milioane de de euro este prevăzut pentru ceea ce înseamnă interiorul localității pentru aceste autobuze electrice. Vom avea în fiecare cartier stații de autobuz, iar un lucru care este și mai important este acela că am prevăzut stații de autobuz la fiecare școală. Mai mult decât atât vom avea o linie de transport care va lega stațiunea Straja. Proiectul de 8,6 milioane de euro este unul independent de Green Line și va lega toate cartierele din municipiul Lupeni”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.
Administrația locală de la Lupeni are în acest moment în derulare mai multe proiecte de investiții pe care dorește să le finalizeze în acest an.