Reporter: La multi ani domnule presedinte Cristian Petrean. Cum începe anul 2019 fotbalistic în judetul Hunedoara?

Cristian Petrean: Vom începe pe 16 – 17 martie returul la ligile a IV-a si a V-a, precum si competitiile de juniori C si D.

Reporter: Sunt ceva zvonuri legate de play-out si play-off la acest nivel?

Cr. Petrean: Pe 16 ianuarie am avut o întâlnire cu reprezentantii echipelor din liga a IV-a, pe 13 februarie cu cei din liga a V-a. Ne vom întâlni si cu cei de la juniori, pentru a pune la punct si acest aspect. Da, am dori sã avansãm si acest modul, pentru sezonul 2019 – 2020. FRF-ul impune un anumit numãr de meciuri, sã vedem câte echipe vom avea la startul viitorului sezon si în functie de asta vom decide.

Reporter: Alte noutãti?

Cr. Petrean: Avem un curs de perfectionare cu antrenorii din Valea Jiului un curs de  formare cu arbitrii, este de lucru… Practic cu aceste întâlniri, urmãrim un model practicat de FRF. Sunt utile, comunicãm mai îndeaproape în acest mod.

Reporter: La nivel disciplinar, probleme?

Cr. Petrean: Vã referiti la cazurile Adi Farcas si Dan Belei de la CSM Vulcan…

Reporter: Oarecum…

Cr. Petrean: Este o hotãrâre a Comisiei de Disciplinã, cei doi l-au agresat brutal pe arbitrul Alin Saraol, pânã la nivel de certificat medical la meciul de la Geoagiu. E un caz izolat, în  general nu au fost probleme deosebite.

Reporter: Ne mai gândim la încã o echipã de liga a III-a din judetul nostru?

Cr. Petrean: De ce nu? Depinde de tragerea la sorti din luna februarie, sã vedem cu ce judet ne vom intersecta. Eu personal cred cã putem sã ne gândim la o altã echipã hunedoreanã în cel de-al treilea esalon. Acum valorile sunt mai concentrate în acest sistem cu 12 echipe.

Reporter: La polul opus, avem evolutie slabã a echipelor din Petrosani, Jiul si Universitatea…

Cr. Petrean:La Universitatea, care joacã la Lupeni, nu stiu ce sã spun… La Jiul, echipa  este în reconstructie, viitorul acestei echipe sunt cei tineri.  Stiu cã Damian Militaru face niste  eforturi, dar si  factorii locali ar trebui sã se împlice mai  profund.

Reporter: Jiul împlineste 100 de ani în 2019 AJF Hunedoara se implicã în vreun fel?

Cr. Petrean: Stim acest lucru.  Noi ne-am propus câteva demersuri, cu niste competitii cu finalitate în  Valea Jiului.  Deocamdatã  suntem la stadiul de proiect, trebuie  sã discutãm si cu autoritãtile locale  de la Petrosani, cu Inspectoratul Local,  sã vedem ce vom putea face.  Oricum este un moment care trebuie marcat asa cum se cuvine.
GENU TUTU