Informatii secrete, pe bani publici

Cursuri de aproape 60.000 de lei
Perfectionare între 5 si 9 zile pe malul mãrii sau la Bãile Felix

“Top secret” de aproape 60.000 de lei sau informatii secrete, pe bani publici. Cam asa este tratatã problema cursurilor de calificare.
Numele angajatilor Spitalului municipal Vulcan care au participat la cursurile de calificare, pe bani publici, sunt secrete. Angajatii Spitalului municipal Vulcan au participat la opt cursuri de calificare, una dintre achizitii fiind anulatã. Cele opt  cursuri de perfectionare au avut loc pe litoral, în diferite statiuni, sau la Bãile Felix.
“În urma cererii dumneavoastrã (…), prin care conform Legii nr. 544/2001 privind accesul liber la informatiile de interes public, cu modificãrile si completãrile ulterioare, solicitati informatii privind cursurile la care au participat angajatii unitãtii medicale conform datelor de pe SEAP, numele si prenumele persoanelor si însotitorii acestora, vã trimitem în anexã la prezenta scrisã, informatiile solicitate, cu privire la cursuri, respectiv 16 facturi fiscale aferente cu mentiunea cã pachetele din perioada 04-12 iulie – cazare Hotel International nu au fost achizitionate, procedura fiind anulatã”, aratã un rãspuns al Spitalului municipal Vulcan.
La punctul doi, adicã la întrebarea cine au fost persoanele care au participat la cursuri, dar si însotitorii acestora situatia devine, brusc, privatã.
“Vã informãm cã informatiile solicitate la punctul b) nu se încadreazã în categoria informatiilor de interes public, fiind exceptate de la accesul liber al cetãtenilor conform art. 12, lit. d, din legea 544/2001 “art. 12 – se excepteazã de la accesul liber al cetãtenilor, prevãzut la art. 1 si, respectiv la art. 11(1), urmãtoarele informatii: (…) d) informatiile cu privire la datele personale, potrivit legii””, aratã acelasi rãspuns.
Atasat, oficialii Spitalului municipal din Vulcan au transmis facturile aferente celor opt cursuri de calificare la care au participat 16 persoane. Cele opt cursuri de calificare au costat 58.160 de lei. Au fost cursuri de calificare în domeniul auditului, cel al achizitiilor publice si utilizarea SEAP-ului sau cursuri pentru managementul resurselor umane.  Sejururile de calificare au durat chiar si nouã zile.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Informatii secrete, pe bani publici

  • 4 octombrie 2017 la 23:14
    Permalink

    Minunat! S-au specializat INCOMPETENTELE de la Spitalul Vulcan??? Policlinica este plina de pile si relatii,niste nesimtite incompetente care stau ca ciorchinele la cafele si barfa intr-un singur cabinet si sunt foarte deranjate cand le este pusa o intrebare …toate au in comun prostia,nesimtirea si partidul bineinteles..

Comentariile sunt închise.