I nchisoare pentru şoferii drogaţi, băuți sau fără permis care produc un accident mortal. Aceasta este o propunere legislativă, care, dacă ar fi lege, poate ar mai scădea numărul accidentelor produse de astfel de oameni.

Doar într-o singură zi, în Hunedoara, polițiștii au depistat 3 șoferi sub influența băuturilor
alcoolice și 2 fără permis.
Potrivit oamenilor legii, pe raza municipiului Petroşani, a fost oprit în trafic un tânăr de 22 de ani, din orașul Petrila, care era pe un scuter, dar nu a avurt niciodată permis de conducere.. Un bărbat de 49 de ani, din municipiul Vulcan, a fost depistat la volan, iar aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,62 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
La Brad, un alt bărbat de 47 de ani din Timiș a produs un accident rutier, iar în urma testării cu aparatul alcooltest valoarea a fost de 0,93 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Iar pe raza municipiului Orăştie, un bărbat de 70 de ani a fost testat cu aparatul alcoolscop, care a indicat o valoare de 0,41 mg/l, alcool pur în aer expirat.
20 noeimbrie a fost Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, iar România ocupă, în anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morţi în accidente rutiere. 1.779 de decese în total.
Propunerea legislativă potrivit căreia șoferii băuți sau fără permis care provoacă accidente mortale vor face pușcărie va fi reluată în Parlament, după cum a anunțat senatorul PSD Robert Cazanciuc. Propunerea a fost iniţiată în 2019, însă la vremea aceea a fost respinsă de Parlament.
Diana Mitrache