18 mii de lei pentru stingerea unui incendiu. Aceasta este nota de platã pe care reprezentantii Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului trebuie sã le achite cãtre Primãria Petrila pentru cã pompierii din localitate au stins un incendiu izbucnit în urmã cu un an la unitatea minierã.
“Este vorba de un incendiu care a avut loc anul trecut la niste ateliere de la Mina Petrila, iar interventia a fost efectuatã de pompierii petrileni dupã ce acestia au fost alertati prin serviciul de urgentã 112. Printr-o hotãrâre de Consiliu Local de la Petrila s-a stabilit cã societãtile comerciale trebuie sã încheie contracte cu SVSU pentru diferite activitãti, dar nu si pentru stingerea incendiilor”, au declarat reprezentantii SNÎMVJ. Primarul orasului Petrila, Ilie Pãducel, sustine cã toti cetãtenii sunt obligati sã achite o taxã pentru sustinerea acestui serviciu, iar cei de la societatea de închideri nu au avut încheiat un astfel de contract. “Am fost dati în judecatã de cãtre cei de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului pentru cã le-am pretins sã plãteascã o interventie pentru cã nu au contract. Toate societãtile comerciale din orasul Petrila, toti cetãtenii din orasul Petrila achita odatã cu impozitul si taxele locale contributia pentru Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgentã contributie prin care se asigura si interventile necesare în caz de incendiu. Aceastã societate nu a avut contract cu noi, a fost un incendiu la garajele de la mina Petrila si am perceput prin serviciul nostru sã se plãteascã interventia respectivã si ei nu au fost de acord si ne-au actionat în instantã. Cetãtenii plãtesc o contributie de 5 lei pe an si de persoana”, a subliniat Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila.
Pompierii petrileni au intervenit în cursul anului trecut la stingerea a douã incendii care au avut loc la unitatea minierã din localitate, iar primãria Petrila a emis facturã pentru aceste servicii de urgentã.
Monika BACIU