Deschiderea Transalpinei depinde numai de topirea zãpezii

Peste o lunã, soseaua care ajunge la cea mai înaltã altitudine din România ar putea fi redeschisã oficial. Asta dacã si vremea va permite.
Reprezentatii de la drumuri vor merge sã facã verificãri pe Transalpina si vor monta indicatoare rutiere, astfel încât sã se poatã circula în conditii bune.Soseaua Transalpina va fi redeschisã circulatiei publice doar dupã topirea zãpezii, iar soferii vor putea conduce pe cel mai înalt drum, deabia peste o lunã.
”Teoretic, Transalpina, DN 67C sau Drumul Regelui trebuie sã fie închisã pânã pe 31 martie, dupã care urmeazã sã se întreprindã mãsurile de curãtire si pregãtire a drumului”, a spus Ion Tudor Director Sectia de Drumuri Nationale Târgu Jiu.Conform normativelor drumarilor Transalpina trebuie sã fie închisã pânã la sfârsitul lunii martie, însã în eventualitatea în care stratul de zãpadã depus peste iarnã nu se va topi, restrictiile pot fi prelungite.Prima vizitã a reprezentatiilor CNADNR pe Transalpina se va face marti, 15 martie, iar atunci acestia vor stabili dacã soseaua poate fi deschisã circulatiei.
”Dupã 15 martie noi vom face o verificare. Sperãm cã vom putea ajunge pânã în zonele cele mai periculoase. Mai apoi vom face o informare directorului general pentru ca si dânsul sã cunoascã situatia, iar în functie de ce vom gãsi acolo vom stabili dacã deschidem drumul în aprilie sau nu”, a mai adãugat Ion Tudor. În cazul în care din aprilie se va da drumul circulatiei pe Transalpina, artera rutierã va putea fi tranzitatã doar pe timp de zi si asta pentru a exlude producerea vreunui accident, tinând cont de faptul cã traseul este unul foarte dificil.
Adina PÃDURARU

Advertisements