Două Echipaje de pompieri, de la Baru Mare și Petroșani au fost alertate pentru a stinge un incendiu
violent izbucnit în localitatea Petros, lângă Baru Mare. Din fericire, nu au fost victime, ci doar pagube materiale. Cei de la ISU au fost alertați printr-un apel la 112. „La fața locului s-au deplasat forțele Gărzii de Intervenție Baru, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

Deoarece incendiul se manifesta violent, forțele operative au fost suplimentate cu încă un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului Petroșani, pentru localizarea și mai apoi lichidarea cât mai rapidă și eficientă a acestuia. Amploarea evenimentului a fost cauzată de faptul că incendiul a izbucnit la o anexă gospodărească în care se afla o cantitate semnificativă de material combustibil solid utilizat pentru fabricarea peleților, ceea ce a favorizat propagarea flăcărilor la garajul situat din imediata apropriere.
Din cauza temperaturilor foarte mari dezvoltate în zona focarului, un autoturism parcat în fața garajului a fost ușor avariat, însă intervenția promptă a echipajelor operative a limitat extinderea incendiului la locuință și la alte clădiri aflate în proximitate.
Suprafața totală afectată de incendiu a fost de aproximativ 150 de metri pătrați”, spune Roxana Mateuț, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.
Din fericire nu au existat persoane surprinse de eveniment, dar sunt pagube materiale semnificative.
Inspectorii ISU au demarat o anchetă pentru a stabili cauza incendiului.
Diana Mitrache