I eșean de origine, Dorin Naste (născut pe 1 iulie 1955) ar fi împlinit azi 66 de ani. Din păcate, în urmă unui stop cardiac, a decedat la 54 de ani, în anul 2009.

Internațional de juniori, titular la Jiul, Dorin Naste, fiul unui atacant de la Locomotiva Iași, a jucat în Naționala de juniori a României în 1973. Apoi a debutat la Politehnica Iași într-un meci cu F.C.Argeș Pitești, apoi a ajuns la Jiul Petroșani pentru un sezon 1974-1975, încheindu-și cariera la A.S.A.Tg.Mureș. A mai activat ca arbitru și ca observator F.R.F. sau director tehnic la echipa de futsal, City’us Târgu-Mures . Dorin Naste a „prins” returul meciului din Cupa Cupelor, Jiul-Dundee United (în tur scoțienii câștigaseră cu 3-0), într-o neuitată toamnă a anului 1974.

Și-a venit ziua revanșei!
Două săptămâni mai târziu, miercuri, 2 octombrie 1974. Zi rece de toamnă, dar bună de fotbal. Presa locală inventaria:„Minerii Văii Jiului angajați plenar în marea întrecere”, „Abatajul-școala oamenilor oțeliți” sau „Extracția de cărbuneîn perspectiva viitorului cincinal”, erau titluri care ne sufocau.
La televizor „se dădea”, seara, „Festivalul cântecului ostășesc” sau filmul artistic „Fisura” cu Bette Davis. Dar și, culmea, un meci în direct, de la ora 15:00, din Cupa U.E.F.A., Steagul Roșu Brașov- Besiktaș Istanbul, preferat de TVR celui dintre Jiul și Dundee United. În fine, la cele două cinematografe din Petroșani rulau „Mamă vitregă” la cinema „7 Noiembrie” și „Cojocelul fermecat” la cinema „Republica”.
10.000 de oameni veniți din toată Valea Jiului umplu la refuz, înainte cu o oră de începerea meciului, micile tribune ale vechiului stadion „Jiul” (acum Parcul „Carol Schreter”), asistând la un meci senzațional. Jiul pornește furibund, neluând în calcul handicapul de 0-3 în Scoția și deschide scorul în min.15: combinație G.Stan-Libardi, mingea ajunge la Bela Rozsnyai care îl învinge pe portarul McAlpine. Rozsnay și Libardi fac ravagii în preajma careului scoțian, venind astfel și golul de 2-0 în minutul 34: Libardi execută un șut de la 22 m, deviat în corner de portarul McAlpine, corner executat de Rozsnyai și reluat de Gogu Tonca, cu capul, în plasă! Spre stupoarea generală, în min.55 cel mai bun jucător de pe teren, Libardi, este schimbat cu Fildiroiu! Atacul nu mai funcționează, în condițiile în care Gigi Mulțescu și Al. Nagy nu sunt în cea mai bună zi, Stoichiță joacă timorat, Tonca se accidentează și este schimbat cu C. Mușat, se joacă tot mai confuz… Și astfel se spulberă un vis, Jiul fiind foarte aproape de o calificare istorică într-o fază superioară a unei cupe europene.

GENU TUTU