IMPAS POLITIC: Clãdirile minei Petrila nu pot fi cumpãrate de CJH

Nu a fost numit un ministru, iar Anton Anton, cel care a fost, nu a semnat la timp. Vorbim despre Ministerul Energiei, care acum nu mai este gestionat de nimeni si, dacã pânã la 31 octombrie, nu semneazã nimeni cererea celor de la Consiliul Judetean Hunedoara, nu vor putea fi cumpãrate clãdirile minei. Sunt bani, iar ei se vor pierde, desi a fost bugetatã investitia.
„Suntem în situatia ca promisiunea noastrã de preluare a clãdirilor de la mina Petrila sã nu fie realitate. Asta, din cauza faptului cã, pânã la 31 octombrie, orice institutie îsi poate modifica lista de investitii. Este ultima zi. Noi avem bani, nu putem modifica acum. Avem bani, dar sã  prindem pânã la 31 octombrie, suma de 2,1 milioane de lei, ca sã cumpãr activele”,  a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.

Conform  procedurilor, dacã banii nu sunt cheltuiti la timp, ajung la bugetul statului si, cei din Consiliul Judetean spun cã este posibil ca, anul viitor, sã primeascã mai putin. Totusi, oficialii spun cã fac în continuare  demersuri, însã, situatia politicã din România genereazã crize si în  teritoriu.
„Posibil ca excedentul bugetar sã mi-l dea anul viitor înapoi. Dar e posibil sã zicã cã, din 2,1 milioane sã dea mult mai putin. Nouã ne trebuie ca ministrul, indiferent cine e el, sã dea ok-ul ca reprezentantul în AGA sã voteze vânzarea, iar de aici, va dura o lunã de zile.   Pot sã spun doar atât: Consiliul Judetean  si-a fãcut datoria. Eu, împreunã cu presedintele Bobora, am semnat scrisoarea de intentie, prin care ceream sã cumpãrãm mina Petrila, dar, din pãcate, lucrurile nu stau asa. Nu ascund faptul cã, politic,  conducerea PSD a CJH este de acord sã cumpere în continuare, activele minei Petrila. Vrem sã facem acolo altceva”, mai spune Costel Avram.
Activele minei Petrila nu au fost demolate, iar reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara au decis sã le cumpere de la Ministerul Economiei, ca mai apoi, acolo sã dea o altã viatã zonei. Visul pare nãruit de situatia politicã din România si nimeni nu poate spune exact de ce nici ministrul Anton Anton nu a  semnat la timp.
Diana Mitrache

Advertisements

7 comentarii la „IMPAS POLITIC: Clãdirile minei Petrila nu pot fi cumpãrate de CJH

 • 23 octombrie 2019 la 20:48
  Permalink

  adevarul ca acolo doar doua sau trei cladiri mai sunt istorice de patrimoniu sa spunem…..mai sunt doua functionale pentru sedii de birouri si cam atat restul chiar se pot demola….pana la urma interesul economic va prima si fanteziile lui barbu sau ale betivului care s a ascums la explozia din 2008 vor disparea

 • 23 octombrie 2019 la 22:42
  Permalink

  cum draq , au bani sa cumpere o termocentrala si nu au bani ptr câteva cladiri

 • 24 octombrie 2019 la 09:10
  Permalink

  Be?ivul salvator e vedeta acum

 • 24 octombrie 2019 la 09:42
  Permalink

  campanie electoral?,jos psd

 • 24 octombrie 2019 la 11:59
  Permalink

  tot un gunoi nramane cei care au lucrat la petrila nu uita cum se ponta el la salvare iar la explozie s a ascuns si a fugit sa nu intre sa si salveze ortacii

 • 24 octombrie 2019 la 14:36
  Permalink

  dati-l in judecata daca asa a facut

 • 25 octombrie 2019 la 10:59
  Permalink

  nu e nimic de judecata la tribunal doar de judecata oamenilor pentru ca gunoiul care a incasat bani de la actiuni usurele la salvare cand a fost greu cu morti si explozie a fugit si s a ascums pur si simplu cateva zile n a fost de gasit mai ales ca inainte de explozie ameninta oamenii sa taca sa nu spuna nimic de gaze oamenii trebuie sa stie ca asta e gunoiul las care apoi pe o mana cu bobar si jurca au inchis mina …pentru niste banuti nu gratis

Comentariile sunt închise.