U n exemplar de râs a fost zărit într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Geoagiu din cadrul Romsilva – Directia Silvica Hunedoara.

„A stat chiar şi la poză, deşi se vede că nu a fost prea mulţumit de deranj …”, au scris pe Facebook cei de la Regia Nationala a Padurilor – Romsilva. Imaginea a fost realizat de Dorel Urîtoiu – Şef district Ocolul Silvic Geoagiu.
Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. Este un carnivor foarte de discret, fiind văzut foarte rar de oameni în libertate. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă.
„Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare”, se mai arată în mesajul de pe Facebook.
Monika BACIU