C are este misiunea rangerilor și a întregului colectiv al Administrației Parcului Național Retezat? Ce se întâmplă în zona protejată, ne explică chiar cei de la Administrația Parcului Național Retezat.

”Misiunea Administrației Parcului Naţional Retezat este de a gestiona și conserva Parcul Naţional Retezat ca un loc unde natura să-şi urmeze cursul firesc, ale cărui valori să fie recunoscute de publicul larg, localnici şi oameni de ştiinţă, unde turiştii responsabili sunt bineveniţi, iar utilizarea durabilă a resurselor naturale este reglementată.
Echipa Administrației Parcului Național Retezat este formată din 17 persoane, care asigură conservarea și protejarea patrimoniului natural prin activități de control/ pază și monitorizare, proiecte, reguli, avize”, arată Administrația Parcului Național Retezat.
Administrația Parcului Național Retezat colaborează cu instituții locale, județene,
teritoriale, cu persoane fizice și juridice, cu cercetători prin avize și parteneriate scrise care impun condiții de desfășurare a diverselor activități pe teritoriul ariilor naturale protejate.
Parcul Național Retezat este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.
Monika BACIU