Universitatea din Petroșani a încheiat un parteneriat cu Teletrans pentru crearea unui ”Hub de excelență” pentru serviciile IT&C pentru sectorul de utilități.parteneriatul presupune stimularea colaborării cu absolvenții instituției de învățământ superior și derularea unor  proiecte științifice de inovare tehnologică.
Parteneriatul face parte dintr-un proiect mai amplu din cadrul Politicii de resurse umane a companiei, care își asumă obligația de a pregăti noi specialiști – proaspeți absolvenți – în cadrul unui centru de excelență dedicat unui segment de business aflat la intersecția a două sectoare de importanță strategică – utilități și IT&C.
”Sinergia dintre învățământ și piața muncii este foarte importantă pentru noi, iar acest parteneriat ne stimulează să pregătim specialiști în ideea integrării lor rapide în economia reală. Vom îmbunătăți permanent planurile de învățământ și vom oferi studenților noștri șansa unei colaborări cu companii de top în domeniul ingineriei și energiei”, a declarat Rectorul Universității din Petroșani, prof. univ. dr. ing. Mihai Sorin Radu. În cadrul acestui parteneriat, Teletrans va recruta și forma cei mai buni specialiști.
Cosmin BACIU