Un gest menit să aducă fericire și bucurie, la final de an, vine de la rectorul Universității din Petroșani. Profesorul universitar dr. inginer Sorin Radu a considerat important să premieze echipa celor care nu au niciodată sărbători.

Îi găsim în canale, în subsoluri și locuri insalubre, dar ei sunt cei care ne scapă de probleme și ne îndeamnă mereu să nu mai aruncăm în canalizare orice ar trebui să ajungă la coșul de gunoi. Exchipa vidanjorilor, căci despre ei vorbim, a fost premiată de rectorul Universității de la Petroșani, ca semn de prețuire pentru „munca de jos”.
„Să ne trăiți, cu sănătate! Dumneavoastră sunteți echipa de intervenție a ApaServ din orașul Petroșani, care nu are odihnă (…)”, au fost o parte din cuvintele președintelui Consiliului de Administrație a ApaServ, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, recotor al Universității din Petroșani..
În fiecare sfârșit de an, și nu numai, Radu Sorin, și-a îndreaptat atenția spre familii, copii, grupuri sociale și profesionale, școli., cărora le-a adus sprijin și mângâiere, îmbărbătare și i-a ajutat efectiv, dăruindu-le cadouri. Profesorul Sorin Radu face parte dintr-un ONG neoficial constituit, dar care a ajutat, an de an, oamenii în nevoie și care a purtat numele „Grupul de prieteni”. Și de această dată, a venit să ajute comunitatea și atenția i-a fost îndreptată spre vidanjori. Un gest absolut inedit și care le dă acestor oameni speranțe. De această dată s-a oprit la echipa de intervenție apă- canal a secției Petroșani a ApaServ. Rectorului i s-a alăturat și Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara, cel care îi știe bine pe oamenii de la canalizare.
Oamenii care lucrează la acest secrtor sunt cei care desfundă zilnic canalele, care ne spun să nu mai aruncăm șervețelele umede în WC, să ținem cont că măștile faciale, mai nou, au înfundat zeci de canale și au ajuns până în stația de epurare și cei care acum au primit aprecierea unuia dintre cei mai importanți oameni din Valea Jiului, profesorul universotar Sorin Radu, rectorul Universității de la Petroșani.

Diana Mitrache