Peste 900 de cadre medicale din județul Hunedoara au început vaccinarea de miercuri. Potrivit isnpectorilor DSP Hunedoara, aceștia sunt primii hunedoreni care au primit dozele de vaccin și procesul va fi reluat la începutul anului 2021.
„Avem organizate 10 centre pentru personalul medical, în primă etapă, în cadrul spitalelor din județ. Ne-a fost alocată singura tăviță disponibilă de flacoane, care înseamnă 195 de flacoane, adică 875 de doze de vaccin. Ele au fost împărțite pe spitale și miercuri și joi ne-am propus să facem cam 900 de doze de vaccin. Mai rămân 50 de doze cu care va fi vaccinat personalul în data de 1 sau în 2 ianuarie”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Cel mai probabil în 4 ianuarie 2021 începe vaccinarea celor care nu au primit acest antidot în 2020. „Există liste de programări acum, doar pentru cadre medicale și urmează să se facă liste și cu restul oamenilor din județul Hunedoara. Populația va începe vaccinarea spre sfârșitul lunii ianuarie. Va fi disponibilă platforma în care oamenii se vor putea programa. Este o platformă națională și de acolo se vor face programări. Se pot face direct, sau prin medicul de familie”, a mai spus Sebastian Mezei.
Localitățile unde vor fi funcționale centrele de vaccinare sunt: Deva, Hunedoara, Brad, Ilia, Orăștie, Petroșani, Lupeni, Hațeg, Petrila și Călan.
În Valea Jiului este vorba despre sala de sport a fostei Școli nr 5 din Petroșani, unde se vor vaccina locuitorii din Petroșani, Bănița și Aninoasa, despre fosta policlinică din Lupeni, de pe strada Avram Iancu. Aici vor fi vaccinați oamenii din Lupeni, Uricani și Vulcan. Și, tot în Valea Jiului, la Petrila va mai fi un centru, în incinta Casei de Cultură.

Diana Mitrache