Gerul a bãgat în alertã comandamentul de iarnã al Apa Serv Valea Jiului

Temperaturile scãzute înregistrate în Valea Jiului au determinat conducerea societãtii sã se mobilizeze astfel încât sã se intervinã cu rapiditate în cazul în care situatia o cere.  Comandamentul constituit la regie este în alertã dat fiind faptul cã astãzi-marti se înregistreazã temperaturi cu mult sub limita înghetului.
Principala grijã a conducerii Apa Serv Valea Jiului este ca populatia sã nu aibã de suferit în ceea ce priveste alimentarea cu apã potabilã, iar echipele mobilizate sã intervinã la avarii provocate de ger deja au avut o primã misiune. Ieri, captãrile de apã ale operatorului au fost verificate atent. În mai multe zone s-a intervenit preventiv spune directorul general al societãtii. ”În aceastã noapte sunt asteptate temperaturi si mai scãzute, astfel cã suntem mobilizati si gata sã intervenim cu rapiditate. Dimineatã (n.r. luni) am fãcut o inspectie la captãrile de apã, iar colegii mei au intervenit, cum este cazul la captarea de la Polatiste, pentru a înlãtura gheata formatã si nu sunt probleme. Principala noastrã preocupare este sã ne asigurãm cã populatia nu are de suferit chiar dacã misiunea noastrã nu este deloc usoarã”, a declarat, ieri, Costel Avram, director general SC Apa Serv Valea Jiului.
Operatorul de apã si-a luat toate mãsurile pentru a face fatã gerului si vine cu câteva recomandãri pentru consumatori.
”În perioada rece utilizatorii trebuie sã ia mãsuri pentru izolarea  apometrului cu materiale termoizolante (polistiren, vatã mineralã) si asigurarea  microclimatului pentru apometrele montate în scãrile de bloc( închidere usi, geamuri sau la nevoie înlocuirea acestora). Pentru apometrele amplasate în subsoluri, recomandãm reducerea suprafetelor gurilor de ventilatie pentru a mentine temperatura peste limita de înghet a contoarelor. Înghetarea contorului determinã blocarea si deteriorarea sa iar acest lucru poate duce la inundarea cãminului sau lipsa apei”, spun specialistii Apa Serv Valea Jiului.
Maximilian Gânju

Advertisements