Atât i-a trebuit unui recidivist din municipiul Hunedoara să lase o tânără, angajata unui restaurant din localitate, fără acte și bani. Individul este dependent de droguri și a comis șase furturi consecutive până să fie prins, toate contracronometru.
M. Marcel în vârstă de 22 de ani a fost de mai multe ori condamnat în diferite state ale Uniunii Europene pentru comiterea unor infracțiuni de furt. După ce a revenit în țară în cursul anului 2020, pe fondul dependenței de substanțele etnobotanice, a continuat să comită infracțiuni de furt pe raza municipiului Hunedoara, pentru a-și asigura banii de droguri.
”În după-amiaza zilei de 12.08.2020, inculpatul s-a deplasat la restaurantul Vintage cu intenția de a sustrage bunuri. Întrucât angajații se aflau pe terasă, inculpatul a intrat în spatele barului și a sustras un rucsac aparținând persoanei vătămate. Durata de timp de la momentul intrării inculpatului în restaurant și până la momentul părăsirii acestuia este de doar 8 secunde”, arată procurorii. Individul a luat din rucsac toți banii, respectiv suma de 450 de lei. M. Marcel a intrat și într-un magazin de haine second hand de unde a furat telefonul mobil al unei angajate. În acest caz a avut nevoie de 14 secunde.
Dintr-un alt restaurant a furat două rucsacuri și o poșetă în care erau aproape 2500 de lei, o pereche de cercei și o brățară din aur și valută (40 lire, 10 euro și 5 dolari) precum și suma de 1.700 de lei. ”Inculpatul a căutat în rucsac însă, fiind noapte, a găsit doar suma de 1.700 de lei sumă pe care și-a însușit-o”, se mai arată în actul de sesizare. ”Lovitura” cea mai mare a dat-o la o pizzerie de unde a furat peste 5000 de lei. Angajații au făcut greșeala să lase casa de marcat nesupravegheată, astfel că Muntean a deschis sertarul și a luat încasările, adică suma de 5.430 de lei.
Recidivistul a fost acuzat de furt calificat și condamnat de Judecătoria Hunedoara la pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare cu executare.
Maximilian Gânju