Parteneriatele de competitie a celor de la A.C.S. Sirineasa – sperãm viitoarea Jiul din sezonul 2018/2019 – sunt în febra pregãtirilor. Am dat si noi o „geanã” pe la câteva dintre ele, sã vedem ce si cum.
C.S.M. Resita – cu buzele umflate
Dincolo de a-i preocupa fotbalul, cei de la echipa resiteanã a fost mai mult focusatã pe verdictul CNSL (Comisia Nationala de Solutionare a Litigiilor) în legãturã cu depunctarea Sirinesei pentru port ilegal de (!?) de nume.  Cum nu le-a iesit, resitenii cautã acum solutii sportive pentru a recupera diferenta de puncte fatã de lider.  Antrenorul principal rãmâne Daniel Oprita, ajutat de fostul portar al Jiului din anii ’90, Martin Tudor. S-a renuntat la un numãr de 11 jucãtori dar au venit alti 7 fotbalisti, printre care fostii jucãtori de la A.C.S. Sirineasa, Manole si Oct. Vasile, dar si Daniel Vãdrariu (fost la Jiul Petrosani, venit de la Kavabath Viena. Echipa se va pregãti la baza proprie în perioada 5-14 februarie a.c.
Soimii Lipova – cantonament în Ungaria
Echipa antrenata de Flavius Sabãu s-a despãrtit de trei jucãtori – Tomut, Pit, Copil, ultimul jucând si la Jiul Petrosani –, dar i-au adus pe Himcinschi si Poianã de la C.S.M. Resita, plus portarul de 19 ani Sebastian Moroz de la National Sebis. În perioada 25 ianuarie – 2 februarie a.c. echipa lipoveana se va deplasa într-un cantonament la Debrecen (Ungaria).
Gloria Lunca Teuz Cermei – al treilea antrenor
Lotul s-a reunit pe 15 ianuarie a.c., cu antrenorii Roland Nagy si Radu Anca la cârma, plus un nou antrenor cu portarii Sebastian Hutan, exact formula din 2013 de la U.T.A.! Fost cândva la Jiul Petrosani, Dumitru Copil plecat de la Soimii Lipova, va juca la Lunca Teuz Cernei. Echipa se va afla în cantonament la Moneasa (26 ianuarie – 3 februarie), urmând a sustine sapte jocuri amicale.
C.S.M. Lugoj – discutii pentru transferuri
Antrenorul Cosmin Petrulescu a avut la startul pregãtirilor 19 jucãtori, printre care ex. Jiulistul Mãrmãreanu si ex. Lupeneanul Bozian. Echipa de pe malurile Timisului se va pregãti în localitate, în prezent fiind în tratative cu câtiva jucãtori.
A.C.S. Ghiroda – antrenor nou
Echipa nou promovata (dupã barajul din vara trecutã cu Inter Petrila) a început pregãtirile pe 15 ianuarie a.c. sub comanda noului antrenor principal, Ilie Rotariu.  La primul antrenament  a fost si portarul Gârlea, revenit de la A.C.S. Sirineasa. Un numãr de patru jucãtori – M. Contra, Murariu, Burdet Centea – au pãrãsit echipa, iar alti patru – Ganju, Opris, Masnitã, Spãtar – de la echipe de judet se afla în probe. Echipa din Ghiroda are programate zece  partide amicale.
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – un posibil international
Cu o situatie de clasament nu tocmai rozã, echipa lui Marcel Bahan are satisfactia de moment cã jucãtorul Alex Catrici (16 ani) este cooptat în Nationala Under 17 dar se pare ca acesta va pleca în curând în Italia.
National Sebis – în asteptarea „sã moarã capra vecinului”
Altã echipã care nu ia încã decizii de lot, în asteptarea depunctãrii celor de la A.C.S. Sirineasa (probabil ca oamenii încã nu au aflat decizia CNSL). Antrenorul Cãlin Cojocaru are acelasi lot din tur.
GENU TUTU