Resturile vegetale depozitate pe dealul Golgota, o fostă groapă de gunoi, au luat foc, vineri dimineață. De vină au fost cei care recuperează materialele feroase din deșeuri și care urcă acolo, periodic. Fumul, însă, s-a văzut de la mare depărtare și focul risca să se extindă.
Flăcările au cuprins mai întâi deșeurile și fumul gros s-a înălțat de pe dealul din apropierea Cartierului Aeroport. Toți cei care au tranzitat municipiul la orele dimineții au privit uimiți spre acest loc.
„Mereu urcă unii și alții și dau foc la cauciucuri, la cabluri. De acolo a fost fumul”, au spus oamenii care locuiesc în apropiere.
Locația, aflată undeva deasupra Cartierului Aeroport este folosită, în principal, pentru depozitarea resturilor vegetale și a celor rezultate din săpături și demolări. Doar că aici ajung, periodic, și diverse deșeuri din care se pot recupera materialele feroase. Și sunt oameni care din asta trăiesc.
Imediat ce au observat fumul gros, autoritățile locale au trimis utilajele în zonă, pentru a astupa cu pământ suprafața care a luat foc.
„M-au sunat să vin să acopăr cu pământ. Dar ardea de parcă era ciuperca atomică. Vin unii de pe aici și dau foc și noi trebuie să nivelăm locul”, a spus unul dintre cei care venise acolo să acopere cu pământ, cu un utilaj.
Din păcate, însă, astfel de situații se repetă foarte des și, periodic, oamenii care trăiesc din vânzarea fierului vechi sau a materialelor neferoase ce pot recuperate din diverse cabluri și instalații, vin aici și le dau foc, fără să țină cont de problemele de poluare.

Diana Mitrache