F ederația Națională Mine Energie condusă de Dumitru Pîrvulescu se solidarizează cu minerii din Valea Jiului. Săptămâna trecută, minerii din Valea Jiului au declanșat o acțiune de protest, nemulțumiți fiind de viitoarea Lege a Pensiilor. Noul document îi dezavantajează pe mineri, care vor pierde sume importante de bani la pensie.
”Minerii si energeticienii, membrii sindicatelor asociate Federatiei Nationale Mine Energie, salariati din Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, Societatea Nuclearelectrica S.A. – CNE Cernavoda, Hidroserv S.A., Compania Nationala a Uraniului S.A., sunt solidari cu actiunile declansate de colegii nostri din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului.
Minerilor si energeticienilor trebuie sa li se pastreze aceleasi conditii de pensionare în viitoarea lege a pensiilor publice, deoarece lucreaza si vor lucra în aceleasi conditii de munca foarte grele si periculoase.
Solicitam partidelor politice eliminarea articolelor din proiectul de lege care creeaza discriminare în timp între persoanele care au desfasurat activitati în aceleasi conditii de munca si revenirea la articolele din prezenta lege. Noroc Bun!”, se mai arată în comunicatul semnat de liderul FNME, Dumitru Pîrvulescu.
Monika BACIU