A u profitat de nivelul crescut al Jiului și au organizat un exercițiu de salvare în zona Defileul Jiului. Vorbim despre echipele Salvamont de la Gorj, care au propus mai multe scenarii și au acționat în consecință, pentru a fi pregătiți dacă ar exista probleme. Sezonul de rafting este deschis.

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Salvamont Gorj au desfășurat, în Defileul Jiului, un exercițiu de salvare acvatică în ape repezi . Au profitat acum de nivelul ridicat al apei și au testat diverse metode de intervenție pentru traversarea apelor învolburate, de recuperare a persoanelor de pe malul opus sau de pe stânci, din mijlocul torentului, cu sau fără barca de salvare, spun salvamontiștii care acționează în zona Defielului Jiului, coordonați de Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România.
În cadrul exercițiului
salvatorii au echipamente de ultimă generație, unele care sunt chiar unice în România, precum barca de salvare și intervenție în ape rapide, drona subacvatica, lansatorul de coardă și placa de torente.
Programul de pregătire va continua și săptămânile viitoare, tot pe profil acvatic, dar axat pe exerciții de căutare
cu scafandri, cercetare cu drona subacvatică prevazută cu sonar și braț de recuperare, precum și deplasare subacvatică cu unul dintre cele mai
performante scubajeturi din lume,
dispozitiv care va intra în dotarea
salvatorilor din aceasta săptămână.
Salvamontiștii gorjeni, pe lângă
specializarea de bază, ca salvatori
montani, sunt specializați și în salvări speologice, acvatice , subacvatice,
cercetare cu drone și cu câini de salvare.
Sezonul de rafting pe Jiu este deschis și sunt firme care organizează astfel de evenimente, însă, nu lipsesc uneroi și eccidentele.
Diana Mitrache