C a de fiecare dată, în ziua Înălțării Domnului, eroii sunt comemorați. La Petroșani manifestările au fost căute în Cimitirul Eroilor unde oficialitățiile au depus coroane de flori în semn de recunoștință față de cei care și-au dat viața pentru că noi să fim liberi.
”Astăzi ne aflăm în Cimitirul Eroilor într-o zi sfântă. Este ziua de Înălțare și în același timp și Ziua Eroilor. În acele vremuri românii au luptat și au murit alături de alți soldați de alte naționalități. Tuturor acestor soldați le datorăm faptul că România este în acest moment un stat independent. Din anul 2007 România s-a integrat din nou în Europa și în Uniunea Europeană iar acest lucru este foarte important în vremurile pe care le trăim din cauza conflictului din Ucraina. Faptul că în acest moment suntem în Uniunea Europeană și în NATO ne dă nouă și
copiilor noștri o siguranță atât din punct de vedere politic cât și din punct de vedere economic”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul muncipiului Petroșani.
”Înățarea Domnului și Ziua Eroilor sunt două sărbători speciale pentru noi pentru că dacă prima ne arată că Isus Hristos s-a înlțat la Ceruri, a doua ne dovedește că tot ceea ce noi românii am obținut bun în istorie s-a făcut tot prin cruce și jertfă. Aceste adevăruri ne fac să ne cinstim eroii care s-au jertfit pentru credință, libertate, dreptate, pentru apărarea țării și întregirea neamului”, spune Lucica Dina Muntean senator PNL.