Mai mulți elevi din Râmnicu Vâlcea au fost în vizită la Universitatea din Petroșani. Instituția de învățământ superior din Valea Jiului a primit vizita elevilor de la Colegiul Economic Ramnicu Valcea, in cadrul evenimentului intitulat ”Saptamana verde”.

”Grupul format din 40 de elevi si patru profesori insotitori, a fost intampinat de gazdele Facultatii de Mine care le-au prezentat pe langa informatiile legate de pachetul educational al Universitatii si cateva laboratoare precum: Laboratorul de Mineralogie și Petrologie, Laboratorul de Ecopedologie si Laboratorul de Ecologie si Protectia Mediului.
In cadrul acestei actiuni de promovare a Universitatii din Petrosani in general si a Facultatii de Mine in particular, prin evidentierea specializarii de Ingineria si Protectia Mediului in Industrie, elevii claselor IX – XII, au avut deosebita placere si curiozitate de a face primii pasi pe taramul cercetarii stiintifice prin intermediul informatiilor primite cu privire la importanta Geostiintelor in dezvoltarea economică a societatii umane, dar si a protectiei mediului inconjurator, prin intermediul lucrarilor practice de laborator, la care au participat in mod active”, arată UPET.
Cuvintele de lauda din partea oaspetilor, aduse atat la adresa cadrelor didactice implicate in aceasta actiune, cat si la adresa institutiei de invatamant pe care acestia o reprezinta, alaturi de dorinta revederii in viitorul apropiat, in calitate de studenti, reprezinta un grad inalt de apreciere si multumire.
Monika BACIU