În luna aprilie, județul Hunedoara va fi reprezentat la Campionatul Mondial FIRST Tech Challenge, desfășurat la Houston – Statele Unite al Americii, de către Alexia Ioana Neamțu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara și membră a mult-premiatei echipe RobotX.

”Am avut plăcerea să mă întâlnesc cu Alexia și o parte a colegilor ei din echipa RobotX a Liceului Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara, coordonată de profesorul Mircea Nistor. În urmă cu câteva zile, m-au vizitat la Consiliul Județean Hunedoara pentru a discuta concret despre sprijinul pe care instituția noastră îl poate acorda pentru ca mentorul adult al Alexiei, profesorul Adrian Budiu, să o poată însoți la acest eveniment de talie mondială, care face cinste județului Hunedoara și învățământului de la noi”, a precizat Laurențiu Nistor președintele Consiliului Județean Hunedoara.
Pentru această deplasare este nevoie de o sumă mare de bani, iar în acest sens Consiliul Județean Hunedoara o v-a sprijini pe acestă elevă cu suma de 15 mii de lei.
”Costurile deplasării și șederii în Statele Unite sunt asigurate, în mare parte, prin strădania Asociației Absolvenților, Părinților și Angajaților Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu”, dar mai era nevoie de o sumă de bani pentru a acoperi integral participarea la acest eveniment. Am decis să mă implic și am inițiat un proiect de hotărâre prin care consiliul județean a alocat, astăzi, suma solicitată, în cuantum de 15.000 de lei”, mai spune Laurențiu Nistor.
Evenimentul care se va desfășura în perioada 16-24 aprilie este important pentru învățământul hunedorean, îi conferă vizibilitate mondială și este vitală sprijinirea acestei participări, a reprezentantei județului Hunedoara și a profesorului însoțitor.
”Încurajez tinerii să pășească pe acest drum al performanței, care implică dezvoltarea de tehnologii inovatoare atât de necesare în această eră a digitalizării. Mă bucură faptul că Alexia, care are în spate o poveste de viață emoționantă, reușește să performeze în acest domeniu. O felicit pentru calificare, dar și pentru faptul că a fost desemnată de către organizatorii competiției drept „Student Ambassador”. Îi doresc succes și sper să revină în țară cu rezultate remarcabile”, mai declară președintele CJ Hunedoara.
Monika BACIU