Primul documentar istoric prezentat gratuit publicului din Valea Jiului în ultimii 30 de ani. Documentar vizionat de peste 5 milioane de oameni pe parcursul a doi ani, de la Bucuresti pânã la München si Chicago
În cadrul Turneului National „Maria Inima României” si „Rãzboiul Regelui”, producãtorul executiv John M. Florescu alãturi de postul de televiziune HISTORY invitã publicul din Petrosani la proiectia-eveniment a documentarului istoric „Maria-Inima României”.
Publicul are ocazia sã vizioneze varianta integralã a regizorului (1h 20 min) în cadrul unui eveniment ce va avea loc în data de 25 februarie, marti, ora 18:00, la Cinema „Serban Ionescu”.
Documentarul prezintã publicului povestea extraordinarã a rolului politic si a interesantei vieti private a Reginei Maria a României. Nepoatã a Reginei Victoria, ea s-a cãsãtorit cu Printul Mostenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus tara în timpul ororilor Primului Rãzboi Mondial, pânã la victoria de la Conferinta de Pace de la Paris din 1919. Filmul nu evitã aspectele mai putin strãlucitoare ale vietii Reginei. Fiul sãu, Carol, si-a dispretuit pãrintii si când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comunistii au ajuns la putere, în 1945, au sters-o din istorie. Vizionarea este gratuitã publicului iar accesul în salã se face pe baza locurilor rezervate pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/ sau https://eventbook.ro/film/bilete-turneu-national-maria-inima-romaniei-petrosani.
Cei care doresc sã participe la aceastã vizionare, si nu au reusit sã-si rezerve locuri online, sunt bineveniti la proiectie, în limita locurilor din salã rãmase neocupate.
Evenimentul organizat la Petrosani este realizat cu suportul Primãriei Municipiului Petrosani si al Cinema-ului „Serban Ionescu”. Proiectia se adreseazã publicului de toate vârstele, filmul fiind primul documentar istoric ce este prezentat gratuit publicului din Valea Jiului în ultimii 30 de ani.
Producãtorul executiv John Florescu si producãtorul asociat Dan Drãghicescu vin la Petrosani pentru a prezenta documentarul si pentru a oferi ocazia publicului sã participe la o sesiune de întrebãri si rãspunsuri despre culisele acestei productii.
Turneului National „Maria Inima României” a debutat în toamna anului 2019 si este desfãsurat pe parcursul a 6 luni. Intentia este de a ajunge la cât mai multi oameni care sã descopere personalitatea magneticã, spiritul si viziunea Reginei Maria, unul dintre cei mai ambitiosi si perseverenti lideri pe care i-a avut România.
Documentarul a poposit pânã acum în orase precum Bucuresti, Constanta, Timisoara, Alba Iulia, Sinaia, Sibiu, Pitesti si s-a bucurat de un numãr impresionant de spectatori, rezervarea locurilor gratuite epuizându-se într-un timp record pentru fiecare dintre proiectiile realizate.
Documentarul a fost realizat pe parcursul a 2 ani cu filmãri în 9 tãri si o documentare realizatã în 14 arhive nationale. Oferã sansa publicului de a auzi vocea originalã a Reginei si de a vedea filmãri si imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne si prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experti pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri. Documentarul a fost lansat în anul 2018 pe ProTV si în 2019 la postul de televiziune HISTORY.
Filmul „Maria – Inima României” este o productie independentã Chainsaw Film Productions si se bucurã de sustinerea Academiei Române si a Institutului Cultural Român.
Echipa de productie a documentarului este formatã din John Florescu – producãtor executiv, Trevor Poots regia/scenariu, Viorel Chesaru – producãtor senior, Dan Drãghicescu – producãtor asociat si Mircea Lãcãtus – editor.
Realizarea Turneului National este posibilã cu sustinerea HISTORY si a unor sponsori importanti: Banca Transilvania, REGINA MARIA – Reteaua Privatã de Sãnãtate, Groupama Asigurãri, British American Tobacco, Academia Românã, Institutul Cultural Român, Enayati Group.
Oana Hurdubelea