S candalul dintre cei doi soți din Luncoiu de Jos a ajuns până la instanța de judecată, unde femeia a cerut emiterea unui ordin de protecție prin care consortul să fie dat afară din locuința comună. Totul a pornit de la faptul că femeia aruncase mucuri de țigări pe jos iar bărbatul și-a ieșit din minți, a devenit violent în limbaj și chiar a încercat s-o agreseze.

” Astfel, după cum s-a arătat, părţile au convieţuit efectiv timp de 35 de ani, timp în care nu au existat conflicte majore sau agresiuni fizice, iar acţiunea pârâtului din ziua de 30.10.2023 ( el susţinând că a fost una de a da o palmă reclamantei, în cursul unei discuţii contradictorii ) nu este suficient de caracterizantă pentru a conduce la finalitatea dorită de reclamantă – aceea de a-l evacua pe acesta din imobil. Aspectele relatate pe larg de către reclamantă în cuprinsul interogatorului luat din oficiu conturează existenţa unor stări conflictuale preexistente -de natură a fi analizate în cadrul unui eventual proces de divorţ , dacă s-ar pune în discuţie posibilitatea continuării căsătoriei dintre cei doi soţi , însă apreciem că nu sunt suficient de caracterizante , în speţă, pentru a conduce la concluzia că pârâtul ar reprezenta un pericol la adresa vieţii, integrităţii fizice sau psihice ori libertăţii reclamantei”, se arată în dosarul în care femeia a cerut emiterea unui ordin de protecție. Instanța de judecată a descoperit că bărbatul suferă de mai multe afecțiuni și depresie iar medicamentația administrată ar fi putut duce la ieșirea violentă. Asta în condițiile în care medicii care l-au tratat pe bărbat i-au recomandat ”evitarea situaţiilor conflictuale”.
”Incidentul din data de 30.10.2023 este posibil să fi fost determinat sau măcar influenţat de aceste afecţiuni psihice medicale ale pârâtului sau de tratamentul administrat. Se observă de altfel că ambele părţi au declarat că incidentul a pornit de la o ceartă generată de faptul că reclamanta a aruncat pe jos mucuri de ţigări”, se reține din dosar. Instanța din cadrul Judecătoriei Brad a concluzionat că femeia nu se află în prezent într-o stare de pericol care să fie generată de pârât, iar problemele dintre ea și soțul ei pot fi rezolvate pe cale civilă de drept comun – divorţ, partaj. Judecătorul a apreciat că cererea de emitere a unui ordin de protecţie împotriva bărbatului nu este justificată.