Antrenorul, echipa de jucători și staff-ul tehnic al Clubului Sportiv Corvinul 1921 Hunedoara au primit cele mai înalte distincții oferite de Consiliul Județean Hunedoara, devenind „Cetățeni de onoare ai Județului Hunedoara” și fiind recompensați cu „Diploma de Excelență”. Această decizie a fost aprobată în ultima ședință a Consiliului Județean, în semn de apreciere pentru performanțele excepționale obținute de club.
„Titlul de „Cetățean de onoare al Județului Hunedoara” și „Diploma de Excelență” sunt cele mai prestigioase distincții acordate de Consiliul Județean, recunoscând contribuția remarcabilă adusă de indivizi, fie ei români sau străini, la promovarea prestigiului județului atât pe plan național, cât și internațional,” se arată în proiectul de hotărâre.
Pe 15 mai 2024, Corvinul Hunedoara a realizat o performanță istorică, câștigând Cupa României, fiind pentru prima dată când o echipă din județ reușește această performanță. Acest succes este o mândrie pentru toți locuitorii județului Hunedoara.
Fondat în 1921, Corvinul Hunedoara este una dintre echipele de fotbal cu cea mai lungă tradiție din Ardeal. După ce și-a recuperat brandul în anul centenarului, clubul a renăscut grație unui efort comun al Primăriei Hunedoara, fostelor glorii ale echipei, investitorilor și suporterilor. În urma unei campanii de strângere de fonduri, echipa a reușit să recâștige drepturile asupra brandului și a fost preluată de CS Hunedoara. La doar un an după această acțiune, echipa a promovat în cel de-al doilea eșalon fotbalistic al țării în sezonul 2022/2023, revenind în Liga a II-a după 15 ani.
Performanța Corvinului Hunedoara de a câștiga acest trofeu este un moment de referință pentru fotbalul din județ și un simbol al renașterii unei echipe cu o istorie de peste 100 de ani.
Monika BACIU