Nu mai puțin de 42 de mii de lei a alocat executivul din Petroșani la ultima ședință de Consiliu Local. Banii merg pe cultură și acțiuni ce au loc în această perioadă și sunt cam ultimele alocări de fonduri pe actualul legislativ.

Consilierii de la Petroșani, cei care încă mai sunt aleșii noștri, până la scrutinul de luna viitoare, au dat bani pentru acțiuni culturale legate de Zilele Maghiare, pentru a cumpăra mai multe exemplare dintr-o biografie a echipei Jiul Petroșani și pentru sportivul Avram Iancu, cel care urmează să plece în cea mai grea încercare a lui.
Așa se face că actualul Consiliu local din Petroșani a alocat 19.000 de lei pentru asocierea cu Carbo Gremium la realizarea Zilelor Maghiare în Valea Jiului, eveniment ce deja este în desfășurare în perioada 23 mai-2 iunie.
Alți 10.000 de lei, din banii de la buget, merg pentru achiziționarea a 100 de exemplare din cartea jurnalistului sportiv Genu Tuțu. Cartea reflectă istoria cu date și evenimente a echipei Jiul Petroșani și se numește „Jiul Petroșani- între Campionat și Cupa României”.
Și 12.000 de lei merg la un grup de tineri care vor pleca în Ungaria, într-un schimb de experiență în orașul Agard, în perioada 12-16 iunie.
Și sportivul Avram Iancu va primi 10.000 de lei, ca sprijin pentru a face față cheltuielilor în perioada în care încearcă să traverseze dus-întors Canalul Mânecii.

Diana Mitrache