Administrația locală din Uricani a dat startul unei licitații pentru contractul de execuție a lucrărilor destinate eficientizării energetice a clădirii fostului spital, Corpul A, situată pe Aleea Progresului nr. 1. Valoarea acestui contract, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se ridică la suma de 2.848.746 lei.
Lucrările necesare pentru eficientizarea energetică a clădirii C1 din Corpul A al fostului spital din Uricani cuprind o gamă diversă de intervenții. Printre acestea se numără refacerea trotuarului de gardă și sistematizarea verticală a terenului, termoizolarea pereților exteriori cu vată minerală bazaltică, refacerea soclului și termoizolarea acestuia cu polistiren extrudat, înlocuirea tâmplăriei existente cu una din PVC, precum și termoizolarea planșeului peste ultimul nivel.
De asemenea, lucrările includ și înlocuirea sistemului de jgheaburi, burlane și canale colectoare pentru ape pluviale, montarea de corpuri de iluminat cu LED-uri și instalarea unui sistem solar fotovoltaic, format din 60 de panouri policristaline, care să asigure alimentarea cu energie electrică regenerabilă a unității spitalicesti.
Pe lângă acestea, proiectul mai prevede reabilitarea sistemului de încălzire interior prin înlocuirea radiatoarelor existente cu ventiloconvectoare și montarea unui sistem de pompe aer-apa, care să asigure o parte din energia termică necesară încălzirii spațiilor interioare.
Reprezentanții administrației locale subliniază importanța acestui proiect pentru creșterea eficienței energetice a clădirii și pentru reducerea consumului de resurse, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător și la asigurarea unui confort sporit pentru locuitorii din Uricani.
Monika BACIU