O copilă de doar 11 ani a fost snopită în bătaie în curtea școlii, la Hunedoara. Fata a primit pumni și picioare în cap de la alte două fete, cu doar un an, respectiv doi ani, mai mari. Scenele au avut loc în curtea unei școli.

Cu o săptămână înainte de începerea școlii, mai multe fete au asistat și au filmat scene greu de prvit derulate între niște copile în curtea școlii. Pe imagini se vede cum copila de 11 ani încasează pumni și picioare în cap de la altele de 12 și 13 ani. Scenele sunt greu de privit, iar fata imploră să fie lăsată în pace. Cele două, care o pocnesc fără milă se aud reproșându-i acesteia că o bârfește pe o alta, iar cuvintele nu pot fi reproduse aici. Asta, în timp ce copila cere îndurare, printre pumni și palme.
La poliție a ajuns fata bătută, împreună cu mama ei.
Oamenii legii spun că femeia a ajuns marți seara cu fetița la poliție, unde a reclamat că aceasta a fost agresată fizic. „În acest caz, polițiștii din Hunedoara au demarat cercetări, în baza plângerii penale depusă de mama minorei și au reușit, în scurt timp, să le identifice pe cele două minore bănuite de comiterea acestei infracțiuni, de lovire și alte violențe. Vorbim despre două minore de 12 și 13 ani, din municipiul Hunedoara, care au fost conduse la sediul unității de poliție pentru a fi audiate. Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii circumstanțelor comiterii faptelor de natură penală și în vederea luării măsurilor legale care se impun”, a spus Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Mama fetei a reclamat faptul că în data de 5 septembrie 2023 a primit pe telefonul mobil o filmare în care este redat momentul în care cele două fete o lovesc pe fiica sa. Fetița agresată spune că avut discuții în contradictoriu cu cele două fete în data de 4 septembrie., în timp ce se aflau în curtea unui liceu din municipiul Hunedoara, iar acestea au agresat-o fizic.
Și inspectorii școlari spun că vor lua măsuri, chiar dacă incidentul a avut loc în curtea școlii, în vacanță. „Și eu am văzut filmulețul și încă sunt foarte surprinsă. Atâta ură și cruzime! Categoric, la rândul nostru, încercăm să identificăm copiii care sunt adolescenți și care au nevoie de ajutor. Atât fetița care a fost agresată, cât și cele care au agresat-o au nevoie de consiliere și sprijin, lucru pe care îl vom face împreună cu specialiștii noștri. Nu putem, vorbi de exmatriculare. Este vacanță, nu s-a petrecut în timpul cursurilor, dar oferim alte servicii care să îi ajute să își îndrepte comportamentul. Iar pe eleva agresată să o ajutăm să depășească acest moment”, a precizat Maria Ștefănie, inspector școlar general IȘJ Hunedoara.
Cazul a fost preluat de procurori, fetele au fost audiate în prezența părinților și a avocatului și toată cercetarea se face de către aceștia. Dar este posibil ca fetele agresive să nu pățească nimic, întrucât sunt minore.Alte două fete de 12 ani au fost identificate de polițiști și una dintre ele a și fost deja audiată. urmează ca și cealaltă dă dea declarații cu privire la acest incident
Diana Mitrache