Copiii de la Cercul de Machete din Valea Jiului au cucerit mai multe medalii la Concursul de Machete organizat de Asociația de Modelism Alba Iulia. Asociația Modelism Alba – IPMS România, în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Cercul Militar Alba Iulia, au organizat Concursul Internațional de Machete Statice “Trofeul AMA”, ediția a XI-a.

Copiii care urmează cursurile Cercului de Machete din cadrul Clubului Copiilor din Valea Jiului s-au întors acasă cu mai multe premii.
”Urmând tradiția de a participa la Concursul de Machete organizat de Asociația de Modelism Alba Iulia care a ajuns la a XI-a ediție, rezultatele copiilor de la Cercul de Machete al Clubului Copiilor Valea Jiului sunt următoarele: două locuri 1; două locuri 2; un loc 3; 27 de mențiuni”, notează Alin Apostoiu-Buru, profesor îndrumător în cadrul Cercului de Machete.
Machetele statice sunt o transpunere la scara redusă al unei ființe sau obiect din natură (construcției, aparat, operă de artă, vegetației, etc) care respectă fidel proporția dimensiunilor și aspectul exterior al originalului, dar nu sunt funcționale.
Machetele pot proveni din
Kit-uri, pot fi construite integral din diverse materiale sau dintr-o combinație a celor două procedee.
Monika BACIU