[ Construcție de pe vremea lui Ceaușescu, demolată, în Aeroport ]

A început demolarea construcției din Cartierul Aeroport, construcție ridicată în anii comunismului. Proprietarii acesteia spun că lucrările vor fi gata în 6 săptămâni, pentru că primează securitatea zonei.
O lună și jumătate va dura demolarea scheletului de clădire ce a rămas ridicat în Cartierul Aeroport de ENEL. Blocul nu a fost niciodată terminat și, de-a lungul timpului, zeci de oameni fără adăpost au locuit acolo. Acum, proprietarii, care o și demolează, spun că vor aduce terenul la forma inițială, după ce vor scoate inclusiv fundația. Totul, la începutul anului viitor.
“Din motive de siguranță, reprezentanții companiei împreună cu autoritățile locale, încep lucrările de demolare a clădirii abandonate din proprietatea E-Distribuție Banat, de pe Str. Aviatorilor din Petroșani. Acestea vor dura aproximativ 6 săptămâni pentru partea de suprateran, urmând ca finalizarea lucrării și aducerea terenului la starea inițială să se realizeze în prima parte a anului 2022, în funcție de condițiile meteorologice. Lucrările de demolare vor fi realizate cu respectarea tuturor normelor, inclusiv a celor de protecție a mediului, având documentatia și toate autorizațiile obținute de la autoritățile locale. Terenul eliberat de construcție va reveni autorității locale, în a cărui proprietate se află.”, spun reprezentanții Biroul de presă E-Distribuție Banat.
Cheltuielile cu demolarea le va suporta proprietarul clădirii care este ENEL-ul, iar terenul va primi, ulterior, o nouă destinație.
Aici se va construi o parcare, așa cum au declarat autoritățile locale. Zona a fost luată în calcul, cu ani în urmă, și pentru construirea stației de îmbarcare a unei eventuale telegondole care să urce în Parâng. De 3 decenii, însă, construcția a ținut doar umbră locatarilor de aici, iar acum va fi demolată.
Diana Mitrache