În Valea Jiului, coaliția PNL –PSD se sparge în atacuri la persoană, familii și afaceri. Sunt doi protagoniști implicați și, pe lângă ei, cad și colegii din coaliție. Tiberiu Iacob Ridzi, de la PNL și Cristian Resmeriță de la PSD, s-au atacat dur și unul a fost făcut „prostul satului, ca Giani din Las Fierbinți”, în timp ce altul a fost făcut “senatorul cărbunelui” și a amenințat că îl va arde pe celălalt.
Schimburile dure de replici au avut loc în cadul emisiunii „Punctul pe i”, moderată de Ionuț Drăgotesc, la Mondo TV, iar cei doi s-au atacat reciproc.
„Apropo’ de senatorul cărbune! Știți care este asemănarea între un om rău și cărbune? Dacă nu te arde, tot te murdărește”, a spus Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani (PNL), în discuția purtată cu moderatorul, despre senatorul Cristian Resmeriță.
Iar acesta a replicat: „Tibi, tu nu înțelegi ce înseamnă prieten. Tu ai profitat de oameni. O să fac o listă într-o zi, cum i-ai executat pe toți. (…) Tibi, eu nu mai te pot murdări pe tine, pentru că e suficient. Dar de ars, cred că tot te ard. Și o să îl ard anul viitor la alegeri. Să se uite bine în ochii mei, cu șmecheriile astea cu senatorul cărbunelui, cu mudărit, cu ars! Murdar ești destul și o să mă ocup să te și ard, dar în ziua alegerilor, nu altfel”, a spus Cristian Resmeriță, senator (PSD).
Dar replicile dure nu s-au oprit aici și replici au dat și Monica Iacob Ridzi, ori senatoarea Lucia Muntean. Însă, Resmeriță nu s-a oprit până nu l-a făcut pe primarul Iacob-Ridzi personaj din Las Fierbinți.
„Există un personaj, Giani este prostul satului în film. Giani e prostul. Eu nu că zic că domnul primar e Giani. Zic că Giani este primarul”, a spus Cristian Resmeriță.
Și atacurile între cei doi s-au extins spre rude, oameni cu care au făcut afaceri, sau oameni pe care i-au oprit să facă afaceri.
Coaliția PSD-PNL a scos deja scântei în Valea Jiului și personajele par să înceapă extrem de dur. Și asta, în condițiile în care mai este un an până la alegeri.

Diana Mitrache