C lădirile Minei Petrila vor fi cumpărate de CJ Hunedoara cu 1,5 mili­oane. Prețul de achiziție este mult mai mic față de evaluarea întocmită de evaluator.

În urma negocierilor, s-a ajuns la o înțelegere. CJ Hunedoara va cumpăra ansamblul istoric de la mina Petrila cu 1,5 milioane și nu cu 2,4 milioane de lei.
”Vineri în ședința Consiliului de Administrație de la SNIMVJ s-a aprobat preluarea a ceea ce mai este la Mina Petrila, cu o valoare de 1.500.000. Sperăm ca săptămâna viitoare CJ Hunedoara să fie proprietarul a tot ceea ce înseamnă ansamblul de la exploatarea minieră Petrila”, a declarat Costel Avram, administratorul public al CJ Hunedoara, la MONDO TV.
Anul acesta, clădirile au fost reevaluate. La acel moment, evaluatorul a stabilit un preț de 2,4 milioane de lei. Comisia de negociere de la CJ Hunedoara a reușit să obțină un preț mult mai mic. Astfel, cu 900.000 de lei mai puțin vor fi cumpărate clădirile care au aparținut unității miniere.
Imobilele care formează „Ansamblul istoric mina Petrila” se află în proprietatea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului. CJ Hunedoara a aprobat demararea procedurilor în vederea cumpărării acestora.
Mina Petrila a fost, la un moment dat, cea mai modernă și complexă mină de cărbune din arealul Văii Jiului. Astăzi, la 6 ani distanță de momentul în care a fost extrasă ultima tonă de huilă, clădirile care compun zona industrială sunt o veritabilă lecție de istorie a mineritului, reprezentând o mostră de arheologie industrială.
Monika BACIU