N oul director general al Complexului Energetic Valea Jiului promite că va ține strâns legătura cu fiecare director de mină, că va coborî în subteran și că va analiza toate problemele. Nu vor fi oameni care să nu își găsească locul în noua companie, dar nu a suflat nimeni, nicio vorbă, despre faptul că, în companie ar putea fi oameni care deja au luat de vreo două ori disponibilizarea și care acum lucrează din nou.

Neoficial, zvonurile din Complexul Energetic Valea Jiului aduc, în atenția tuturor, oamenii care sunt angajați din nou la Complexul Energetic Valea Jiului. Se pare că vin de la Complexul Energetic Hunedoara, pe via Societatea de Închideri de Mine și ar fi plecat deja, de două ori, cu ordonanța. Dar, întrebați dacă vreo persoană angajată acum își va pierde locul de muncă, cei din conducere au dat garanții că nu.
„Mai puțini angajați vor fi doar dacă pleacă la pensie. Avem oameni care pe Legea 197 pleacă la pensie, sau au deja 20 de ani sau mai mulți și își fac
lichidarea și pleacă. Avem câteva cazuri, nu multe, dar sunt”, spune Eusebiu Durbacă, director general CEVJ, iar Cristian Roșu, membru CA CEVJ, l-a completat: „Același număr de angajați pe care l-a avut CE Hunedoara în
ultima zi, se regăsește și pe Complexul Energetic Valea Jiului. Nu s-a făcut nicio disponibilizare de personal”.
Nimeni nu i-a oprit pe cei care au plecat o dată cu disponibilizarea de la vreo mină pe închidere să se reangajeze în minerit. Și așa se face că unii au profitat, fiind între cei de care noua companie ar avea nevoie. Noul director spune că este la momentul în care face analize pe fiecare unitate minieră în parte. Dar cel puțin 8 angajați ai Complexului Energetic Valea Jiului, care vin de la Societatea de Închideri de Mine au plecat de două ori cu ordonanța, iar acum sunt din nou angajați în sistem.
Diana Mitrache