C ercetătorii de la INCD INSEMEX Petroșani au fost, marți, gazde pentru un grup de 24 de elevi britanici si greci ai Academiei Longsands si 1o Geniko Lykei, participanți ai proiectului Erasmus – Game Jams in
parteneriat cu Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila, însoțiți de profesorii lor coordonatori.
Acesta este un proiect de colaborare care investighează diversitatea în domeniul jocurilor și istoria computerelor și jocurilor în Europa, proiect cofinanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.
Potrivit reprezentanților INCD INSEMEX Petroșani, la sediul INCD INSEMEX, elevii au vizitat componente ale Instalației de Interes National, au învățat despre importanța simulărilor computerizate, curgerea fluidelor, analize termice și combustie, au avut ocazia să testeze camerele de mare viteză, sisteme detectoare de gaz, truse pentru cercetare criminalistică, camere de termoviziune etc. De asemenea, în cadrul Laboratorului Riscuri – Salvare, elevii au avut ocazia să testeze poligonul de antrenament al salvatorilor, utilizând realitatea virtuală. “Interacțiunea s-a dovedit a fi una de real succes, elevii arătându-se foarte interesați de cele prezentate, au pus multiple întrebări și au parcurs virtual traseul de antrenament al salvatorilor”, spune dr.ing.Artur Găman, director general al INCD INSEMEX Petroșani.
Unul din obiectivele proiectului este să îmbunătățească competențele-cheie și abilitățile soft ale participanților prin activități de formare personalizate organizate în timpul experiențelor de mobilitate transnațională și schimburi de elevi de diferite naționalități.