Stațiunea montană Straja ar putea bifa o premieră la nivelul Văii Jiului. Aici se dorește înființarea unui centru de recuperare. Oarecum pași au fost făcuți deja în această direcție, în Straja organizându-se anual tabere pentru copiii supraponderali.
”Inființarea/amenajarea în Stațiunea Straja a unui Centru de recuperare pentru copii cu dizabilități, supraponderali, afectați de boli pulmonare”, arată strategia de dezvoltare a municipiului Lupeni.
Stațiunea montană Straja este situată în județul Hunedoara, în Munții Vâlcan, la o altitudine de aproximativ 1.440 de metri. Este una dintre cele mai cunoscute și apreciate stațiuni montane din România, fiind populară atât pentru sporturile de iarnă, cât și pentru activitățile de vară.
Straja este cunoscută pentru peisajele spectaculoase și pentru aerul curat și proaspăt, fiind un loc ideal pentru activități în aer liber și pentru relaxare
Straja este un loc ideal pentru petrecerea timpului liber în natură, departe de agitația orașelor, și oferă turiștilor oportunitatea de a se bucura de o experiență montană unică și plină de aventură.
Monika BACIU

foto Complex Montan Straja