Se pornesc lucrările de asfaltare și la Lupeni, în zona Vâscoza, pe mai multe străzi. Tot aici, primarul vorbește despre noi parcări ce vor fi amenajate. De altfel Lupeniul pare a fi cam singurul oraș al Văii Jiului unde mașinile nu mai ajung să fie parcate pe marginea drumului național.

O nouă rundă de asfaltări începe la Lupeni și, după ce s-a dat start lucrărilor pe drumul național, începe asfaltarea și în zona Vâscoza. Aici sunt vizate mai multe străzi, iar banii vin prin proiectul național Anghel Saligny.
„Este un proiect foarte mare la care am reușit să obținem finanțare pe Anghel Saligny. Avem semnat contract de aproximativ 18 milioane de lei și acest proiect este împărțit pe străduțe. Dar cel mai mare cartier este Viscoza, cu străzile Gorunului, Plopilor, unde sunt cel puțin 5 km de drum. Și, de acum constructorul a pregătit suprafețele. Începând de azi asfaltăm pe Viscoza și apoi să finalizăm tot”, declară Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Și, după asfaltarea străzilor, sunt amenajate și parcările pentru riverani, dar nu numai.
„Doar în acest cartier vom genera aproximativ 350 de parcări. Și mai lucrăm și la altele în această perioadă. Pe Viitorului, în Bărbăteni, unde avem o mare cerere. Am promis că vom face aproximativ 800 de locuri de parcare în acest an și avem firmele achiziționate pentru aceste lucrări și suntem în procedura de a porni lucrările”, mai spune Resmeriță
Cartierul ce mărginește străzile Vâscoza, Plopilor, Gorunului, unul dintre cartierele istorice construite în secolul XX, este acum în plină reabilitare. Aici au fost reabilitate mai multe alei, parcările sunt amenajate corespunzător, iar spațiile verzi sunt și ele amenajate corespunzător.

Diana Mitrache