R eprezentanții Asociației SALVITAL Hunedoara anunță prezența caravanei care evaluează starea de sănătate a populației în Comuna Bunila. În cadrul acestei caravane personalul calificat v-a măsura glicemia, temperatura corporal, tensiunea arterială. Mai mult decât atât se v-a efectua spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare și alte investigații medicale.
”În perioada 07 – 08 iunie 2023, Caravana SALVITAL va fi prezentă în comuna BUNILA pentru evaluarea stării de sănătate a populației prin telemedicină și teleconsultații, în cadrul proiectului susținut de Consiliul Județean Hunedoara. Astăzi, 06 iunie, încă de dimineață, reprezentanții Salvital au în derulare programul de consultații în comuna Cârjiți. Programarea pe localități este următoarea: MIERCURI, 07 iunie – BUNILA, ora 10.00, sediul Primăriei; JOI, 08 iunie – CERNIȘOARA-FLORESE (com. Bunila), ora 10.00, la Căminul Cultural. În cadrul caravanei de evaluare a stării de sănătate prin telemedicină și teleconsultații, locuitorilor din județul Hunedoara le sunt oferite gratuit următoarele consultații: măsurarea
glicemiei; măsurarea
temperaturii corporale; măsurarea tensiunii arteriale; efectuare spirometrie pentru identificarea problemelor
pulmonare; efectuare electrocardiogramă EKG pentru identificarea problemelor cardio; efectuare INR – probă din sânge pentru persoanele care au
tratament cu anticoagulante; determinare indice braț-gleznă pentru identificarea unei boli arteriale periferice (BAP); hemoglobină glicozilată – evaluare și monitorizare a controlului glicemic, după caz”, arată cei de la SALVITAL Hunedoara.
Caravanele inițiate de Salvital cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara vor continua pe întreg parcursul acestui an și vizează, în special, categoriile vulnerabile de populație din județul Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK
CONSILIUL JUDEȚEAN HUNEDOARA