Aflată la poalele munților Parâng, în zona de îmbarcare a telescaunului vechi, cabana Universității din Petroșani este acum total reabilitată. Construcția veche avea probleme, inclusiv la structura de rezistență, iar rectorul Sorin Radu susține că aceasta va aduce, periodic, venituri pentru școala superioară de la noi.
Noua construcție a fost ridicată și se lucrează la interior deja. Rectorul Universității Petroșani, Sorin Radu spune că va fi gata curând și acolo vor putea fi cazați oaspeții școlii, dar și profesorii, ori alți doritori, sau chiar vor putea fi ținute diverse întâlniri. „Am decis să facem o extindere și modernizare a construcției, pentru că existau niște elemente în cadrul construcției interioare care nu mai corespundeau din punct de vedere al ISU și, o parte din aceasta era destul de degradată. Cu ajutorul unei finanțări de la Ministerul Educației, dar și din venituri proprii, am reușit să demarăm lucrarea și dorim să o finalizăm în această toamnă”, a declarat prof univ dr ing Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.
Construcția se află într-un loc retras și poate fi folosită, contra-cost, de cei care doresc, tarifele fiind stabilite de responsa­bilii de la Universitate.
„Avem deschisă cazarea și pentru cadrele didactice, care vor să își petreacă sfârșitul de săptămână la munte și pot fi cazați acolo. Avem tarifele stabilite de către Senatul Universității, atât pentru colegii noștri, cât și pentru cei ce vin din afara instituției și care aduc venitur. Ea este creată uneori și pentru studenții ce vin în tabere de vară, sau duverse schimburi pe care le avem noi cu alte universități și, până la urmă, reprezintă o parte din ceea ce reprezintă Universitatea în Valea Jiului”, mai spune rectorul.
Lucrările de reabilitare se vor finaliza, așa cum spun cei de la Universitate, în această toamnă, iar în aceste zile acolo este un adevărat șantier în lucru.
Diana Mitrache