L a baza de agrement de la punctul de îmbarcare al telegondolei din Straja se construiește bazinul de înot de aici. Este o lucrare mult așteptată și de cei din Lupeni, dar și de turiștii care vor veni la Straja, care după o tură de schi, vor putea să se relaxeze în apă. Primarul Lucian Resmeriță a anunțat că deja se pune faianța și că lucrările sunt în grafic.

Construcția bazinului de la Lupeni, chiar la baza telegondolei, este o prioritate. Cei din Lupeni sunt conștienți că au nevoie și de acest obiectiv și lucrările înaintează. Acum, deja s-a montat faianța și în interiorul bazinului va fi pusă în aceste zile.
„La bazin se lucrează și acum. Se pune gresia și faianța . în perioada următoare vor introduce
constructorii apa în bazin și apoi avem o serie de formalități. Punem gresie și faianță și în vestiare și sunt convins că într-un termen rezonabil, vom finaliza lucrarea. Sigur, ne dorim să nu ieșim din grafic”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Prin construirea bazinului de înot din Zona Agrement, primarul din Lupeni spune că va crea condiții atât pentru relaxare în timpul liber, dar și
pentru cei care doresc sa practice sport de performanță la nivel competițional. Și, în plus, acolo sunt deja făcute aproape toate branșamentele necesare.
Bazinul de înot, este amplasat în zona de îmbarcare a telegondolei ce urcă la Straja și, așa cum spun autoritățile locale, va fi locul ideal de relaxare, vara și iarna, pentru turiștii care aleg stațiunea.
Stațiunea de munte Straja este una dintre principalele zone de atracție pentru schiori, iar construcția unui bazin de înot, la baza muntelui, ar putea fi exact ceea ce mai lipsea, pentru că turiștii să găsească aici un pachet complet.
Lucrarea este finanțată prin Compania Națională
de Investiții care a dat peste 12 milioane de lei, iar
termenul de execuție este de un an.
Diana Mitrache