Administratie

15 medalii de aur și trei premii speciale pentru INCD INSEMEX Petroșani la INVENTCOR

Institutul Național
pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD
INSEMEX Petroșani, a participat în perioada14-16 septembrie la cea de-a IV-a ediție a Salonului Internațional „INVENTCOR” 2023, eveniment ce s-a desfășurat la Deva.

La acest eveniment specialiștii INSEMEX au venit cu o serie de brevete de inventii în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriu cu un numar impresionat de 15 medalii de aur si 3 premii speciale. Unul din premiile speciale pentru extraordinara contribuție în domeniul inventicii a fost acordat de către WIIPA (World Invention Intellectual Property Associations), pentru recunoașterea meritelor INCD INSEMEX în domeniul R&D.
De asemenea, INCD INSEMEX Petroșani a acordat la rândul său
3 certificate de excelență pentru merite deosebite în domeniul cercetării, către:
1. Victoria Larisa Ivascu- prof. univ. Universitatea Politehnica Timisoara, EXPERT EVALUATOR in cadrul Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii
2. Madalin Ion Rusu-cercetator stiintific- Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Optoelectronica.
3. Mihai Albert Vladescu -13 ani, elev la o scoala gimnaziala din Ploiesti, tânăr cu
preocupari in cercetare.
Salonului Internațional „INVENTCOR” 2023 este organizat de renumitul inventator Corneliu Birtok Băneasă, cunoscut și
apreciat pentru invenţiile sale din domeniul auto, de Asociația CORNELIUGROUP, în colaborare cu Facultatea de Inginerie Hunedoara – Universitatea Politehnică Timișoara, și
s-a desfasurat în format hibrid (fizic și online), în incinta Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.
Editia a IV-a Inventcor s-a bucurat de o mare
popularitate, aceasta însumând peste 300 de inscrieri din 29 de țări
participante.
Evenimentul este dedicat educației non-formale pentru toate vârstele. INVENTCOR prezintă invenții, proiecte de
cercetare, produse, programe educaționale, standuri didactice experimentale ale universităților, institutelor de cercetare, companiilor multinaționale și inventatorilor privați.
Salonul Internațional INVENTCOR acoperă următoarele domenii: protecția mediului, materiale, bio&nanotehnologie, industria alimentară, arhitectura, informatică, electronică, automotive, aeronautică, publicații, istorie, medicină, agricultură, textile, include KidsCorner și InnovativeART. Obiectivul principal al INVENTCOR 2023 este importanța dezvoltării spiritului creativ–inovativ, prin implicarea tinerilor și promovarea județului Hunedoara.