Cristian Vulpe, recidivistul care a provocat un scandal monstru la urgenta din Petrosani, a bãtut un paznic si un brancardier si a terorizat cadrele medicale, a fost arestat. Judecãtorii de la Petrosani au decis cã individul extrem de periculos, închis tot pentru fapte cu violentã, trebuie sã rãmânã în arest preventiv pânã la judecatã.

 Magistratii au analizat probele de la dosar instrumentate de politisti si procurorul de caz si au ajuns la concluzia cã Marius Cristian Vulpe (35 de ani) reprezintã pericol public dacã individul si-a regretat faptele comise duminicã dimineata si a pus totul pe seama alcoolului. Decizia Judecãtoriei Petrosani poate fi atacatã la instanta superioarã de cãtre bãrbatul acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, distrugere si lovire sau alte violente. „Infractiunea comisã acum este una extrem de gravã si prezintã pericol social. A mai avut antecedente si noi ne-am fãcut datoria, iar probele de la dosar sunt de necontestat. Instanta a decis arestarea preventivã pentru 29 de zile pe aceeasi încadrare juridicã, respectiv: ultraj contra bunelor moravuri în formã agravantã, distrugere si lovire”, a precizat adjunctul Politiei Petrosani, comisarul sef Stefan Ciucã. Bãrbatul trimis în arest preventiv, Marius Cristian Vulpe a provocat un scandal monstru la Spitalul de Urgentã Petrosani duminicã dimineata. Acesta a ajuns împreunã cu un amic dupã ce s-a lovit la cap. Provocase un alt scandal la un club din Petrosani, pentru cã nu a vrut sã achite nota de platã dupã ce bãuse toatã noaptea. Cei doi au spart si geamurile la douã autoturisme din parcarea clubului iar apoi si-au vãrsat furia pe toti cei care le-au iesit în cale la spital.

Cadrele medicale terorizate

2-1De teama celor doi, medicii si asistentele au fugit pur si simplu din unitate pânã au sosit politistii. „Este vorba de douã persoane care s-au prezentat în spital, au fost aduse de cãtre un taxi afirmând cã au fost agresate. Una dintre persoane prezenta o plagã la nivelul scalpului care sângera. Dupã ce au coborât din taxi, cel lovit la cap (n.r. Cristian V.)

s-a întins pe jos iar cei doi brancardieri ai mei s-au dus ca sã aducã targa pentru a-l duce în Serviciul Chirurgie. A refuzat si brancardierii s-au dus dupã un cãrucior, dar a refuzat si acel lucru si au început sã facã scandal, sã înjure, sã întrebe cine i-a bãtut si apoi l-au lovit pe brancardierul nostru. Asistentele asteptau în Chirurgie pacientul si cei doi s-au îndreptat spre ele si au intrat în cabinet înjurând. Apoi cel lovit s-a întors si a intrat în cabinetul de interne, s-a dezbrãcat si a devenit din ce în ce mai violent. (…) A rupt usa de la Chirurgie, a dat cu pumnii si picioarele în usa de la Interne si a intrat în sala unde facem suturile si toatã lumea s-a speriat. În cei 13 ani de când lucrez în Urgentã nu am pãtit asa ceva ca în seara aceasta”, declara imediat dupã incident, medicul de gardã, Liliana Dumitru. Medicii s-au temut si pentru o gravidã aflatã în stare gravã si care trebuia sã ajungã cu salvarea de la Lupeni. Norocul a fãcut ca ambulanta sã ajungã abia dupã aplanarea scandalului. Dupã ce angajatii din Urgentã au reusit sã sune la 112, au ajuns imediat politistii si i-au retinut pe cei doi scandalagii.

Maximilian Gânju